Sminke: Grunnleggende

Sminke er hobbyen min, og jeg er ikke utdanna makeupartist. Jeg føler likevel at jeg kan ganske mye. Jeg har vært igjennom de fleste sminke-fasene, og har på noen tidspunkt vært skikkelig stygg. Men jeg føler at jeg kan det grunnleggende ganske godt nå, og er det noe jeg virkelig mener at det trengs fler innlegg om, så er det nettopp det grunnleggende. Derfor tenkte jeg at jeg skulle gi dere noen helt basic tips som har funka for meg. Dette er ikke et innlegg med mine favorittprodukter, men jeg har prøvd å finne produkter som er for “alle”, som ikke er så dyre, men likevel gode(de fleste har ikke en sminkekolleksjon som meg, og trenger heller ikke det). Det finnes ingen regler innen sminke, og det er veldig forskjellig fra person til person hva som funker, men dette er tips som skulle funke for de fleste. Jeg har forresten linka alle produktene(tror også jeg har linka med den billigste prisen)

Det første som er viktig å huske på er fuktighetskrem/primer. Jeg trodde aldri at dette faktisk hadde noe å si, men etter jeg begynte å interessere meg for sminke så skjønner jeg at det har det. Om du ikke har en primer, så i hvert fall fuktighet i huden før du begynner! Mine favoritter er Hangover fra Too faced og Timebalm fra TheBalm. Disse er litt dyre, men de eneste jeg synes funker.

Jeg har ikke så mange billige primere jeg liker, men denne funker i hvert fall på huden min. Det er egentlig en aftershave til menn, men den inneholder glycerin, som gjør at sminken din holder lenger. Men du må nesten bare prøve den ut, for jeg vet at den ikke funker på alle. Den koster ca. 69 kroner og du får kjøpt den på dagligvarebutikker osv..

Du burde selvfølgelig ha en foundation i riktig farge og til riktig hudtype. Men jeg er ikke noe ekspert på dette med hudtyper og heller ikke farger. Så jeg vil ikke uttale meg så mye om det. Det eneste jeg vil si er: påfør med en fuktig beautyblender! Det har gjort det så mye enklere for meg å sminke meg etter at jeg faktisk begynte å påføre foundation med beutyblender. Jeg bruker den orginale. Men hvis du vil ha en billigere så er Real Techniques og Eco tools gode alternativ. Eller så kan jeg jo komme med to tips til foundation, begge mine favoritter er fra mac og ganske rimelige begge to. Studio Sculpt er perfekt til tørr hud og legger seg så fint på huden, og Pro longwear er perfekt til meg(?). Den første kan fort bli veldig klissete til meg, men den andre er ganske mørk for meg nå på vinteren(fordi jeg har den i feil farge).

Så er det viktig å ikke velge en for mørk concealer. Jeg har alltid mine veldige lyse, og bestiller alltid den lyseste fargen. Men jeg bruker den kun for å lysne, og aldri for å dekke kviser osv.. Legg concealeren i en trekant under øyet, på neseryggen, haka og litt i panna. Akkurat nå bruker jeg en fra L.A.-girl, fordi ALLE andre er tomme. Den funker helt greit, men bare i fargen Porcelain, og det tror jeg gjelder de fleste med lys hud. 

Så kommer kanskje det viktigste punktet av alle. SETT MED SETTINGPUDDER! Jeg tror ikke jeg kan understreke dette nok ganger. Jeg brukte ikke settingpudder før, og når jeg tenker tilbake på sminka mi, så var det helt krise. Og skjønner at dette forandra alt. Jeg setter alltid foundation og concealer  med engang jeg har påført, hvis ikke har sminka sklidd ut før jeg har påført neste trinn. Min favoritt er Laura Mercier, men RCMA er mer enn bra nok. Jeg har ikke prøvd så mange billig settingpudder som fåes kjøpt i norske butikker, men jeg tror feks. Mac sitt prep+prime-pudder skal være ganske bra. Men uansett hvilket dere velger å bruke, styr unna NYX sitt. Det gir flashback av en annen verden, til og med uten blitz. 

Når det kommer til bronzer, blush og highlighter vil jeg ikke uttale meg så mye om hvordan dette skal legges. Folk ønsker rett og slett å legge det forskjellig. Men jeg tenker at det er selvfølgelig viktig å legge på de rette stedene. Bronzer fra “tappen på øret” og mot nesetippen og på toppen av panna. Jeg legger den også på nesa og under underleppa. Du kan også ta litt farge i hele ansiktet for å “varme opp” ansiktet litt, men pass på så det ikke blir for mye. Jeg er også veldig fan av highlight og legger den på skinnbena, oppover mot panna, neseryggen, over leppa, på haken og i øyenkroken. Men dette er jo også veldig individuelt, noen liker ikke engang highlighter. Hvis jeg skal komme med noen rimelige alternativer her så må det bli Murumuru Butter bronzer fra Physicians Formula og Solstice highlighting palett fra Sleek(fåes kjøpt på hm).

Øyensminke og bryn gidder jeg ikke ta med, for jeg føler rett og slett ikke at det er så viktig i dette innlegget. Det eneste jeg tenker er at det er viktig å blende øyenskyggen godt, ikke ha klumpete maskara og q-tips er din bestevenn hvis du failer med eyelineren. Og en viktig ting: hvis du ikke klarer å fikse bryna, ta litt concealer og rett opp. Ellers er det viktig å huske at bryna dine er søsken, ikke tvillinger, feilene du ser, er mest sannsynlig bare du selv som ser og det hjelper ikke å bruke to timer på fikse bryna!! De var like fine etter de tre første forsøkene.

Jeg synes selv at dette punktet er viktig, men vet at det kanskje ikke hører hjemme under det grunnleggende. Men jeg tar det med likevel, for jeg synes det virkelig kan gjøre en dårlig hudsminke til en bra hudsminke. Mac fix+. Den smelter sminka så fint sammen, og er virkelig en hverdagshelt i livet mitt. 

8 kommentarer

Siste innlegg