Når ble seksusell trakassering ok?

Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal starte dette innlegget. Jeg er rett og slett ganske sjokkert, flau og ikke minst skuffa. Etter jeg la ut innlegget “vil du se meg runke?”, fikk jeg en telefon fra Drammens Tidene som lurte på om de kunne lage en sak ut av dette. Jeg tenkte at det er positivt og svarte på spørsmålene hun hadde å stille. I går kom saken ut på Drammens Tidene, og etter en stund hadde den også spredd seg til fler aviser, blant annet nettavisen. Men det som sjokkerer meg er alle kommentarene jeg fikk. Jeg er verken skuffa eller sjokkert over at jeg fikk stygge kommentarer, for det er jeg vant til. Folk elsker å hate meg. Men det de skrev er rett og slett sjokkerende å lese. 

For hvordan kan dere mene at jeg fortjener å få ufrivillig dickpics fordi jeg har på meg den toppen? Hvordan kan dere mene at jenter som går lettkledd fortjener å bli behandla som horer? Gutter spør om å kjøpe nakenbilder av meg. Gutter sender meg bilder av penisen sin helt uten forvarsel. Straffeloven § 201 sier “den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det“. Det vil si; det er ulovlig. Når ble det ulovlig å gå med den toppen jeg går med? Jeg trodde faktisk at vi hadde kommet lenger i 2018. Det er faktisk en stor forskjell på å legge ut bilder i en topp som viser kløft, og på å sende et bilde hvor du runker penisen din. Selvom jeg legger ut et bilde med denne toppen, legger jeg ikke med en video av at jeg fingrer meg selv. 

Når det er sagt så vil jeg ikke si så mye mer om meg selv. For hvis dere hadde lest artikkelen så hadde dere også sett at det står “Bloggeren sier at den konstante strømmen av bilder ikke gjør henne så mye, annet enn at hun blir irritert.“. Dette handler ikke om meg. Men jeg velger å sette fokus på det, fordi jeg vil gjøre problemet mer synlig. Dette er et større problem enn folk ser, og det skjer i det skjulte. Jeg har en sju år yngre lillesøster som også mottar sånne ting daglig, det er virkelig ikke greit. Dette handler ikke om meg, men om alle som utsettes for seksuell trakassering og ikke tørr å si det høyt. For å motta uønskede nakenbilder(bilder du selv spør etter og ønsker å motta er noe heeelt annet) og å bli tilbudt penger for å sende dirty bilder er seksuell trakassering. Toppen min er ikke seksuell trakassering. 

For dette skjer med meg. Dette skjer med venninne mine. Lillesøstra mi. Det skjer til og med med andre gutter. Folk kommenterer at dette ikke er noe nytt og at det skjer med mange. Men er det ikke nettopp derfor det er viktig å sette fokus på det? Er det greit bare fordi det skjer med fler? Skal vi måtte ta forhåndsregler fordi vi veit at det skjer? Sånn jeg ser det har vi to valg. Enten kan vi være med på å uskyldiggjøre det med at “SÅNN er det”, eller så kan vi være med på å stoppe det. Dere velger den enkle løsningen. Jeg velger å sette fokus på det. For jeg vil i hvert fall ikke være med på å normalisere seksuell trakassering. Og det burde ikke du heller. 

Det forrige innlegget starta som et morsomt innlegg, men dette ble plutselig veldig mye viktigere.


–  Følg meg på Facebook her –

39 kommentarer

Siste innlegg